Οι 11 πιο εντυπωσιακοί Ναοί στο Πήλιο για το μυστήριο του γάμου

Εάν επιθυμείτε να παραγματοποιήσετε το μυστήριο του γάμου στο αρχοντικό Πήλιο, μια σειρά από εντυπωσιακούς Ναούς σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

 

Εντυπωσιακοί ναοί μέσα στη φύση ή ακόμη και γραφικά παρεκκλήσια με έντονο το στοιχείο της τοπικής πέτρας, μπορούν να φιλοξενήσουν το μυστήριο του γάμου. Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές μας προτάσεις. 

 

 

Ι.Ν. Αγ. Νικολάου (Πορταριά)

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πορταριά φέρει εξωτερικά τα χαρακτηριστικά των κτισμάτων του Πηλίου, ενώ περιβάλλεται από ένα ολάνθιστο τοπίο, γεμάτο με ορτανσίες όλων των αποχρώσεων. Είναι ευρύχωρος και έχει φιλοξενήσει πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

pelionthemaagiosnikolaosportaria

 

 

 

Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων (Πορταριά)

Ο λευκός Ναός των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, είχε δεχτεί συχνά επισκέψεις από τον σπουδαίο συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Στη βόρεια και στη νότια πλευρά του αντίστοιχα βρίσκονται δύο παρεκκλήσια. 

 

pelionthemaagioianargyroi

 

 

Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (Βυζίτσα)

Ο πετρόκτιστος ναός, ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε στη Βυζίτσα στα μέσα περίπου του 18ου αιώνα. Λιτά διακοσμημένος εσωτερικά, περιβάλλεται από έντονο πράσινο και εντυπωσιάζει με την ομορφιά του. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την τέλεση του μυστηρίου. 

 

pelionthemazoodoxospigi

 

 

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μακρινίτσα)

Ο Ναός αυτός κτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα, ωστόσο, ύστερα από σεισμούς τη δεκαετία του 50’ καταστάφηκε κι ανοικοδομήθηκε το 1963. Δεν διαθέτει τρούλο, αλλά το μεγάλο εσωτερικό του είναι επιβλητικά διακοσμημένο.

 

pelionthemaassumptionofthevirgin

 

 

Ι.Ν. Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής (Μακρινίτσα)

Ο Ιερός Ναός Αγία Μαρίας Μαγδαληνής προσφέρει μια άκρως εντυπωσιακή θέα στον Παγασητικό κόλπο, ενώ παράλληλα βρίσκεται μέσα στη φύση. Απέχει μόνο 5’ οδικώς από το κέντρο της Μακρινίτσας κι ο μεγάλος του αυλόγυρος είναι ιδανικός για ένα γάμο με μεγάλο αριθμό καλεσμένων. 

 

pelionthemamagdalinicorr

 

 

Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης (Βόλος)

Ο Ναός της Αγίας Ειρήνης, σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο του Βόλου, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κύμα, στην παραλία Αλυκές.  Εξωτερικά είναι λευκός με νότες τερακότα και στην αυλή του υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι που τιμά τον Άγιο Φανούριο. Συνιστά μια υπέροχη επιλογή για όσους επιθυμούν μια παραθαλάσσια γαμήλια τελετή.

 

pelionthemaagiaeirini

 

 

Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (Βόλος)

Δίπλα στα νερά του Παγασητικού Κόλπου, βρίσκεται ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ψηφιδωτές και μη αγιογραφίες κοσμούν το εσωτερικό του που προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Η πέτρινη επένδυση εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον. 

 

pelionthemavoloskonstelenis

 

 

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (Βόλος)

Κατασκευασμένος στα μέσα του 20ου αιώνα, ο ναός διαθέτει μεγάλο αυλόγυρο και ιδιαίτερο εσωτερικό διάκοσμο. Είναι κεραμιδί στην όψη και μπορεί να τον φτάσει κανείς από την πεζοδρομημένη λεωφόρο των Αργοναυτών σε 15 λεπτά περπατώντας.

 pelionthemaagiosdimitrios

 

Αγία Κυριακή (Ζαγορά)

Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στη Ζαγορά, χτισμένη το 1740, βρίσκεται κοντά στη κεντρική πλατεία του χωριού και χαρίζει απρόσκοπτη θέα στο γαλανό Αιγαίο. Πλαισιωμένη από φλαμουριές, διαθέτει μια επιβλητική είσοδο, πάνω από την οποία δεσπόζει το καμπαναριό. 

 

pelionthemaagiakiriakizagora

 

 

Αγία Τριάδα (Μούρεσι)

Ντυμένος στα λευκά, ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας βλέπει τα νερά της Νταμούχαρης. Ανακαινίστηκε το 1776 και απέχει μόλις 800μ. από το κέντρο του χωριού.

 

pelionthemaagiatriada

 

 

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας (Κισσός) 

Χτισμένος το 1650, ευρύχωρος και περίτεχνα στολισμένος στο εσωτερικό, ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Κισσού εντοπίζεται στην πλατεία του χωριού Κισσός, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου. Είναι ο πιό γνωστός Ναός της περιοχής.

 

pelionthemaagiamarinakissos

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /